Bel 06 23 713 909 uitvaart@elfriedearriens.nl

Catering

Ontspannen samenzijn na de uitvaart

De gasten die de tijd hebben genomen bij een afscheid aanwezig te zijn, worden na de plechtigheid ‘gelaafd en gespijsd’. Dat hoeft niet persé in een koffiekamer van de begraafplaats of het crematorium te zijn, dat kan ook in een andere gelegenheid zijn zoals een restaurant of thuis waar men in een andere sfeer meer rust heeft met elkaar herinneringen te delen.

Koffie met cake te traditioneel?

Sommige mensen vinden een kopje koffie met een plak cake na de plechtigheid achterhaald. Maar wat is daar mis mee? Moet je met elke trend meegaan? De wijze van presenteren van vooral een goed product vind ik belangrijker. Een etagère gevuld met diverse smaken en kleuren cakejes ziet er aantrekkelijk uit en nodigt uit ervan te proeven. Afscheid nemen van een dierbare is een emotionele gebeurtenis en aangekomen in de koffiekamer kan een lekkernij bij een kopje koffie een beetje troost bieden en moed en energie geven tijdens het condoleren van een familie.

De wensen voor de catering zijn in loop van de jaren veranderd; er is van alles mogelijk. Het gaat er om dat de wensen voor de catering passen bij de overledene en de familie. Of dat een stamppotbuffet, een picknick, een high tea, een borrelarrangement, of het traditionele plekje cake is, de zorg die hieraan besteed wordt en de ontvangst op de locatie moeten hartverwarmend zijn voor zowel de familie als de genodigden. De tijdsduur moet wel aansluiten bij de verwachtingen om een samenzijn na de plechtigheid goed te laten verlopen.