Bel 06 23 713 909 uitvaart@elfriedearriens.nl

Begraven

Als u iets wilt bijdragen aan de natuur, kunt u denken aan natuurbegraafplaatsen die kosten maken om het gebied te onderhouden. Door voor een natuurgraf te kiezen, draagt u dus bij aan het in stand houden van een natuurgebied. U kunt zelf de plek uitkiezen en het graf gaat langzamerhand op in de natuur.U komt dus niet in een rij te liggen met hekken of afrasteringen eromheen. Er wordt geen gebruik gemaakt van grafstenen, maar van bijvoorbeeld een zwerfkei of een boomschijf.

U belast nabestaanden niet met het verlengen van de grafrechten want natuurgraven worden uitgegeven met een eeuwigdurend grafrecht. Nabestaanden hebben dus geen zorgen over de verlenging van het grafrecht. De exacte locatie van een graf is altijd terug te vinden omdat de GPS coördinaten worden vast gelegd. Voor een natuurgraf betaalt u naast de kosten voor het begraven zelf, eenmalig het grafrecht. U betaalt geen kosten voor het onderhoud. Dat houdt in dat je geen eigenaar bent van dat stukje grond; maar wél het eeuwigdurende recht verkrijgt om op dat plekje in de natuur begraven te blijven worden.

Natuurbegraafplaatsen Veluwe

Natuurbegraafplaats Westerwolde ligt midden in de bossen op de Veluwe, in Assel, gemeente Hoog Soeren.

Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust in Rheden. Sinds juni 2015 heeft Heiderust een bos- en heideperceel voor natuurbegraven.

Begraafplaats en Gedenkpark Imboslaan in Dieren heeft een kleinschalig gedeelte voor natuurbegraven ingericht.

Heidepol ligt bij Arnhem. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.